תוכנה לעיצוב מוצר - איך אני יכול ללמוד לעצב מוצרים בקלות

תוכנה לעיצוב מוצר – איך אני יכול ללמוד לעצב מוצרים בקלות

כל המוצרים שאנו מכירים עברו לפני יצירתם אלפי עותקים של סקיצות שמטרתן תכנון נכון של המוצר טרם יצירתו בפועל. באופן כללי כדאי לדעת שכל התחום של עיצוב מוצרים הוא תחום הכולל בתוכו קודם כל רעיון ומשם מתקדמים עד שמגיעים לייצור האב טיפוס וייצור כמויות. בדרך, יעבדו על המוצר מספר מעצבים גרפיים שיבחנו אותו מכל היבט, יאפיינו אותו ויכינו סקיצות שלו. בכתבה הבאה נסביר על תהליך העיצוב שעובר מוצר ובאילו תוכנות משתמשים מעצבים גרפיים בעת עיצוב מוצר.

מהי הדמיה של מוצר?

הדמיה של מוצר היא למעשה מגוון סרטוטים המראים את המוצר מכל הכיוונים שלו ועם הצבעים והגרפיקה שהולכת להיות בו. המטרה של ההדמיה היא להבין איך המוצר יראה, ליצור לו אפיון ועיצוב לפני שהוא יוצא לייצור. בשלב ההדמיה המעצבים הגרפיים מנסים מגוון אפשרויות עד שהם מגיעים למצב של מוצר בעיצוב הרצוי. רק כאשר העיצוב מתאים למה שרצו ליצור, ההדמיה תעבור לשלבים מתקדמים יותר.

האם זה פשוט ליצור הדמיה?

יצירת ההדמיה למעצבים גרפיים מנוסים היא דיי פשוטה. החלק הפחות פשוט הוא החלק של החשיבה העיצובית וחווית המשתמש. המטרה היא לעשות את כל הטעויות על הגרפיקה ולא על המוצר עצמו. על המעצבים ליצור מספר הדמיות בצורות שונות, גדלים שונים, צבעים שונים, אפקטים ועוד כאשר לצדם עומד הרצון ליצור מוצר בעל חוויית המשתמש הטובה ביותר שתסחף אחריה לקוחות.

בניית אפיון ועיצוב מוצר על ידי המעצבים הגרפיים

לאפיין מוצר לצורך הדמיה מחייב את המעצב הגרפי להתייחס למספר גורמים שישפיעו על העיצוב. עליו לחשוב איך העיצוב ישפיע על קהל היעד, עליו לחשוב על בסיס הטכנולוגיה של המוצר ואיך הנראות שלו והעיצוב יתרמו לטכנולוגיה לעבוד טוב יותר. השילוב של שלושת אלו יביא לעיצוב הסופי של המוצר.

חמשת השלבים בדרך לעיצוב של מוצר

כל מוצר קיים יעבור מספר שלבים לפני שהוא יהפוך למוצר שמייצרים בפס ייצור. אנו נציג כעת את חמשת השלבים, בניהם נמצא כמובן השלב שבו נכנסים המעצבים הגרפיים, שלהם תפקיד מאוד מרכזי בייצור המוצר.

  • זיהוי בעיה מסוימת – לפני שמתחילים לעצב מוצר, הרבה לפני שיש רעיון למוצר, יש קודם כל בעיה. רק כאשר יש בעיה, יש צורך למצוא לבעיה פתרון.
  • מציאת פתרון שהוא המוצר – תהליך חשיבה של יזם שמטרתו לפתור את הבעיה שזיהה.
  • תכנון המוצר על ידי מעצבים גרפיים- אחרי שנמצא הפתרון, מגיע השלב הארוך ביותר והוא שלב התכנון והעיצוב. שלב זה מחולק למספר תחנות ובהם מספר אנשים שעובדים יחד בצוות ומעצבים את עיצוב המוצר הטוב ביותר לפני הכנת האב טיפוס.
  • בניית אב טיפוס – האב טיפוס הוא למעשה המוצר הראשון שנבנה לאחר שיודעים איך לייצר אותו על פי ההדמיות של המעצבים הגרפיים.
  • בדיקות על האב טיפוס – על האבטיפוס מבצעים בדיקות ומחקרים לפני שיוצאים לפס ייצור המוני.

מי הם המעצבים שעוסקים בעיצוב מוצרים?

בעיצוב של מוצר עוסק צוות שלם של מעצבים גרפיים, כאשר לכל אחד מהם יש תפקיד חשוב בתוך התהליך. כאשר מעצבים אלו עובדים יחד, הם למעשה מרכיבים יחד את חוויית המשתמש תוך כניסה לראשם של האנשים שהולכים להשתמש במוצר. המטרה היא להיכנס לראשם של המשתמשים הפוטנציאליים ולהבין איזה עיצוב יהיה הכי טוב עבורם. ככל שיהיה דיוק בחשיבתם של המעצבים, כך המוצר יהיה טוב יותר ואנשים רבים ירצו לרכוש אותו.

מי נמצא במחלקות עיצוב מוצרים?

  • Data אנליסט

המעצבים האנליסטים הם למעשה האנשים שאוספים מידע ועושים מחקר על מוצרים דומים. הם בוחנים עיצובים של מוצרים אחרים, יתרונות, חסרונות וכדומה. המחקר שלהם יועבר למעצבים שעוסקים באפיון המוצר ועל סמך מחקר זה יסיקו את המסקנות ויכינו הדמיות טובות יותר.

  • מעצבי UX

UX הוא למעשה מעצב שעוסק בחוויית משתמש. הוא בוחן את מאפייני המוצר כפי שהלקוחות יחוו אותם כאשר ישתמשו במוצר. עליו לחשוב כמו הלקוחות וכך לעצב את המוצר הכי נוח והכי ידידותי שיש. לאחר האפיון של מעצב ה- UX, יעבור המוצר אל מעצב UI.

  • מעצבי UI

מעצבי UI הם למעשה מעצבי ממשק משתמש והם עוסקים בחלק הוויזואלי עיצובי של המוצר. מעצב זה יעסוק בצבעים של המוצר, צורת המוצר, גודלו וכל החלקים העיצוביים שיהיו נעימים עבור המשתמשים וגם ימשכו את תשומת ליבם.

באילו תוכנות מעצבים גרפיים משתמשים על מנת ליצור הדמיות?

מעצבים גרפיים משתמשים בשתי תוכנות ליצירת הדמיות של מוצרים: פוטושופ ואילוסטרייטור. שתי תוכנות אלו שייכות לחברת אדובי והן התוכנות המקצועיות ביותר בתחום.

יצירת הדמיות בעזרת תוכנת הפוטושופ

בתוכנת הפוטושופ קיימת עבורנו האפשרות ליצירת הדמיות של מוצרים באמצעות כלי הציור. ניתן להניח תמונה בתוך תוכנת הפוטושופ של מוצר דומה, לאייר בעזרת התוכנה את המראה של המוצר ולשנות אותו בהתאם למוצר החדש שאתם מעוניינים ליצור. התמונה שתכניסו לפוטושופ היא למעשה תמונה להשראה בלבד שתשמש אתכם עבור הסקיצה הראשונית. מכאן, הסקיצה הראשונית תעבור עוד הרבה הדמיות בדרך עד שתגיעו לסקיצה עבור המוצר שלכם.

תוכנת הפוטושופ מאפשרת לכם להכניס מידות לסקיצה ולהגיע לפרופורציות הנכונות עבור המוצר שלכם. סטודנטים לעיצוב גרפי לומדים את תוכנת הפוטושופ כבר בלימודים ההתחלתיים בתחום. לרוב הם יבצעו בעזרת התוכנה עיבוד תמונות ועיצוב של מודעות פרסומיות. העיסוק ביצירת הדמיות הוא עיסוק מתקדם המתבצע על ידי מעצבי חוויית משתמש UX-UI.

 יצירת הדמיות בעזרת תוכנת האילוסטרייטור

תוכנת האילוסטרייטור היא תוכנה המיועדת לציור של אלמנטים ולכן היא מצוינת עבור יצירה של הדמיות. בניגוד לתוכנת הפוטושופ שעובדת על פיקסלים, תוכנת האילוסטרייטור עובדת באמצעות ווקטורים ולכן מעצבים יכולים לעצב באמצעותה הדמיות תלת ממדיות. זה לא שלא ניתן לבצע תלת מימד בפוטושופ, זה בהחלט אפשרי, אך האילוסטרייטור מביאה עמה יתרונות נוספים ומאפשרת לעצב את המוצר בגודל אחד ולשנות את הגודל לפי מגוון פרופורציות מבלי לפגוע באיכות הגרפיקה. זה יתרון משמעותי המייעל את עבודת המעצבים.

כמו בתוכנת הפוטושופ, גם באילוסטרייטור יש כלי ציור מגוונים המאפשרים למעצבים גרפיים ליצור מגוון רחב של אפקטים בעת איור הסקיצות. כאשר אתם מעוניינים בסקיצות מקצועיות, מומלץ לעשות שילוב עם שתי התוכנות יחד.

איך יוצרים מידות אמיתיות ופרופורציה בעזרת התוכנות הגרפיות?

יצירת מידות ופרופורציה נכונה בסקיצות של מוצרים מתבצעות בעזרת כלי הסרגלים בתוכנות השונות. התוכנות מאפשרות להכניס מידות בהתאמה אישית ולשנות אותן בהתאם לגדלים הפרופורציונאליים שיהיו במוצר האמיתי.

האם בקורסים של עיצוב גרפי לומדים הסטודנטים איך ליצור הדמיות?

קורסי עיצוב גרפי מתחלקים למגוון רחב של קורסים, בניהם קורס עיצוב גרפי למתחילים. הסטודנטים לומדים יצירת הדמיות בקורסי המתחילים, הם גם לומדים פקודות בתוכנות הגרפיות שמאפשרות להם לבצע זאת, הם כן לומדים כלים עיצוביים שבעזרתם יוכלו לבצע הדמיות כאלו בעתיד. כדי לעסוק בעיצוב הדמיות של מוצרים, עליכם ללמוד קורסים מתקדמים בעיצוב גרפי שעליהם נדבר כעת.

קורס עיצוב חוויית משתמש UXUI

עיצוב חוויית משתמש הוא התחום שהכניס מעצבים גרפיים אל עולם ההייטק, שם מעצבים אתרים, תוכנות ומוצרים שכולם צריכים חוויית משתמש מעולה כדי להתברג ראשונים בתוך התחרות הקיימת של המותגים השונים. אפשר לומר שסטודנטים רבים לעיצוב גרפי שואפים להגיע לרגע שבו ילמדו את התחום של עיצוב חוויית משתמש ויוכלו להתברג במשרות הייטק שגם מתוגמלות מצוין.

קורס חוויית משתמש הוא קורס שניתן ללמוד רק לאחד שלמדתם את קורסי ההתחלה שכוללים את תוכנות המתקדמות של אדובי פוטושופ, אילוסטרייטור ואינדיזיין ואת החלק של פיתוח החשיבה העיצובית. לאחר שאתם יודעים את הבסיס, יש באפשרותכם ללמוד חוויית משתמש.

בקורסים של חוויית משתמש לומדים הסטודנטים על קהלי יעד, איך לאפיין אותם, איך לחשוב כמוהם ואיך לעצב את המוצר בהתאם לחשיבה הזו. מדובר על פיתוח של החשיבה העיצובית לכיוונים מעמיקים יותר בתחום.

 מה כולל קורס חוויית משתמש?

  • תרגום צבעים לערכים – צבעים מעבירים מסרים, לא אנחנו אמרנו, אלא תורת הצבעים. תורה זו מלווה מעצבים גרפיים עוד בלימודיהם הראשוניים וגם כאשר הם צריכים לעצב הדמיה עבור מוצר מסוים. על מעצב חוויית המשתמש לדעת לתרגם את הצבע שהוא בוחר למוצר, לערך והמסר שהוא יעביר למשתמשים בו. לצבעים יש משמעות גדולה והמעצבים הגרפיים עושים על כך חשיבה גדולה מאוד בעת פיתוח המוצר. בעת יצירת הדמיה הם ינסו מגוון צבעים במספר הדמיות ויבדקו מה ההדמיה משדרת להם.
  • יצירת נוחות עבור המשתמשים – הדבר הבא שמעצבי חוויית משתמש שמים עליו דגש בעת עיצוב הדמיה הוא נוחות עבור המשתמשים. המטרה ליצור מוצר בעל הנוחות המרבית. את הנוחות יעצב המעצב הגרפי לאחר חשיבה מעמיקה. יהיה עליו ליצור הדמיות מכל צידי המוצר ולחשוב על כל שלב בעת שימוש במוצר. המטרה להגיע לשימוש הנוח והקל ביותר שקיים. ככל שהמוצר יהיה נוח יותר, כך משתמשים ירצו לרכוש אותו.
  • יצירת מוצר בעל עקומת למידה מהירה – אנשים אוהבים לרכוש מוצרים שניתן ללמוד את השימוש שלהם בקלות. המעצב ירצה ליצור אפיון מוצר פשוט ואינטואיטיבי שניתן ללמוד בקלות ובמהירות. זהו לא תהליך פשוט. תהליך זה מחייב עבודת מחשבה מעמיקה, רחבה ובמגבי יורדת לפרטים.

בקורס חוויית משתמש תעמיקו בכל אלו ותתרגלו יצירת הדמיות בעזרת התוכנות השונות ולא רק עבור מוצרים, אלא גם עבור עיצוב אתרים ועיצוב של אפליקציות. מדובר בקורס מתקדם ומוביל בתחום העיצוב הגרפי וניתן ללמוד אותו אצלנו במכללת סולו.

מסלול חוויית משתמש במכללת סולו

מכללת סולו היא מכללה לעיצוב גרפי ומקצועות העיצוב להייטק בעלת ניסיון רחב של 15 שנים בלימוד סטודנטים בתחום. המכללה מלמדת את התחום אחד על אחד, אונליין מהבית ומאפשרת לכם ליהנות מלימודים מקצועיים בזמנים שנוחים לכם ובמקום שהכי נוח ללמוד בו – הבית שלכם.

במכללה מורים מקצועיים מנוסים בעלי ניסיון של שנים בתחומי העיצוב הגרפי, תקשורת חזותית וחוויית משתמש. חוויית הלימודים במכללה שלנו מאפשרת לכם ללמוד את התחום בקצב שלכם ועם האפשרות לשאול שאלות בכל זמן נתון מבלי להיות תלויים באף תלמיד אחר.

על מנת לבצע את קורס חוויית המשתמש UX-UI, עליכם להגיע עם רקע בתחום העיצוב הגרפי. סטודנטים שלמדו את קורס המתחילים וסיימו, יוכלו ללמוד את התחום של חוויית משתמש. הבסיס של התחום הוא מאוד חשוב עבור לימודים אלו ולכן הוא חלק מהתנאים להתחלת הלימודים. סטודנטים רבים בוחרים במסלול התקשורת החזותית אצלנו במכללה ולאחר מכן עוברים לקורס חוויית משתמש ומגיעים לעבודות בהייטק כאשר יש להם סט כלים נרחב לעסוק בתחום.

אם גם אתם מעוניינים ללמוד את תחומי העיצוב, בדגש על התחום של חוויית משתמש ועיצוב הדמיות של מוצרים בעזרת תוכנות העיצוב השונות, אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר ולהתחיל.