בניית אפליקציות 2020

חווית משתמש UI – UX והקשר לבניית אפליקציות 2024 כל מה שהולך להיות בקרוב

המאמר עודכן בתאריך 9-1-24: מה הולך לקרות ב 2024 עם עולם האפליקציות? כיצד בונים אפליקציות בצורה מהירה עם מתן דגש על חוויית המשתמש? מה זה אפליקציה שעובדת ומוכרת בצורה פסיבית? כל הפרטים בכתבה שתעשה לכם סדר על עולם האפליקציות. תוכלו לראות סרטונים אינפורמטיביים שמסבירים לכם מה זה בכלל אפליקציה, הסרטונים נעשו על ידי מעצבי גרפיקה ועבודה עם תוכנת אפליקציות מוכרים בעולם ההייטק שיאפשרו לכם לקבל אינדיקציה כיצד מעצבים גרפיים נכנסו בעצמה חזקה מאוד לעולם ההייטק ומשתלבים בעבודה משותפת עם מתכנתים מקצועיים. נדבר על השכר בתחום לקראת 2022 וכמובן אם יש ביקוש בתחום הזה, הכנסנו שיעורי הסבר על כל המהלך של הבינה המלאכותית מול תוכנת פיגמה שתפסה תאוצה בשנים האחרונות בעיצוב אפליצקיות, שווה קריאה!

מעצבים גרפיים משתלבים בעולם הייטק

בשנים האחרונות נוכל לראות שבוגרי קורס עיצוב גרפי פונים לעבודה בעולם ההייטק כדי לתת מענה ופתרונות גרפיים לעיצוב והכנת אפליקציות. אם בעבר רוב הבוגרים היו עובדים לעולם הדפוס בלבד היום המצב שונה ותחום ההיי-טק מכניס לתוכו עשרות אלפי מעצבים גרפיים מידי חודש כדי לעבוד בשיתוף פעולה עם מתכנתי ובוני אפליקציות מול עמידה בדרישה שתחום האפליקציות דורש.

בניית אפליקציה זה לא רק להכניס קודים תכנותיים להפעלה, אלה צריכים לדאוג שהאפליקציות יראו טוב וידידותיות למשתמש בצורה טובה. בכתבה תוכלו לראות מהי בכלל אפליקציה על ידי סרטונים שהכנו במיוחד עבורכם. הסרטונים מוסברים בשפה העברית ומתאימים לכל אחד שרוצה לקחת חלק מענף זה.

המעצבים הגרפיים קובעים או את השפה העיצובית ויעבדו בשיתוף פעולה עם מתכנתים שבונים את האפליקציות בהתאם לדרישות של החברות הגדולות. החברות הגדולות כמו גוגל ואפל הם האחראיות לאישור האפליקציות ועמידה מול הדרישות שלהם תאפשר לאפליקציה להיות בטלפונים החכמים של הגולשים. לאפליקציה יש מספר שלבים בזמן הבנייה ותחילה נצטרך לקבוע את המטרה שלה בצורת שרטוט ועד לבניה סופית מה שנקרא בשפה המקצועית WIREFRAME.

מעצבים גרפיים משתלבים בעולם הייטק

מעצבים גרפיים כובשים את עולם חווית המשתמש

בניית אפליקציות לא מתבצעת אך ורק על ידי המעצבים הגרפיים אך בהחלט משקל מאוד חשוב בעת בניית האפליקציה בתקנון זה אפיון חווית משתמש נכונה. המעצבים הגרפיים קובעים את תרשים הזרימה ולאחר מכן שולחים את זה ללקוחות מזמיני האפליקציה לאישור סופי. לאחר הבנת הרעיון בצורה מעמיקה אפשר להתחיל בתהליך בנייה ועיצוב. העיצוב של האפליקציה יעשה על ידי המעצבים הגרפיים וישלח בסופו של דבר לבנייה למתכנתים. המתכנתים בתהליך הראשוני קובעים מה אפשר לעשות באפליקציה ואיזה מגבלות יכולות להיות. חווית המשתמש הוא נושא מאוד חשוב היות וחווית משתמש לא נכונה תקבע את כישלון האפליקציה מראש.

מעצבי גרפיקה בשנים האחרונות עוברים קורסים מקצועיים לאיפיון וחוויית משתמש. תהליך אפיון הוא נושא מאוד חשוב היות וצריכים התאמה מקסימאלית בין הדרישות של מזמיני אפליקציות מול מה שהמתכנתים יכולים לעשות. המעצבים מביאים את סגנונות העיצוב וקובעים כיצד זרימת האפליקציה הולכת להיות, לאחר שמתבצעת הבנייה של האפליקציה בצורה הראשונה על ידי מעצבי גרפיקה נשלחת הדמיה ראשונית ללקוחות כיצד האפליקציה הולכת להיות. כל תהליך הבנייה הראשוני של האפליקציה נעשה על ידי המעצבים. תוכנות לבניית אפליקציה כמו תוכנת אקס די XD הנה  תוכנה מבית חברת אדובי שמאפשרת ליצור תרשים זרימה והמחשה איך האפליקציה הולכת להיות בתכנון הסופי.

מעצבים גרפיים כובשים את עולם חווית המשתמש

חברת אדובי נכנסה לתחום הפיתוח אפליקציות בשנתיים האחרונות

אדובי כדי להמשיך להיות רלוונטית למשתמשי התוכנות שלה הכניסו בשנים האחרונות תוכנות להכנה ועיצוב של אפליקציות. תוכנת אקס די XD מתחברת נהדר עם תוכנות אחרות של חברת אדובי כמו פוטושופ ואילוסטרייטור. אפשר לקחת אייקונים ועיצובים שונים שנעשו בתוכנת אילוסטרייטור ולהכניס אותם בקלות לתוכנת האקס די להמשך עיצוב ובנייה של האפליקציה. בשידרוגים האחרונים של התוכנה אקס די נוכל לראות פיתוחים מאוד ידידותיים למשתמש ועל ידי תכנות ועבודה בתוכנה בקלות אפשר לראות את כל האפליקציה לפני הוצאה של העיצוב לתכנות. עיצוב גרפי הוא נושא שהולך להשתנות בשנים הקרובות ונוכל לראות שמעצבים  יתנו דגש יותר חזק בחברות הייטק להכנת אפליקציות באמצעות תוכנות חדשות שחברת אדובי הולכת להכניס  כגון תוכנות לפיתוח ללא צורך בקוד. כדי לעבוד בתחום העיצוב אפליקציות עליכם להיות תחילה מעצבים גרפיים ומבינים גדולים בעולם העיצוב ורק לאחר מכן להתחיל ולמכור פיתוחים של אפליקציות בצורה של הכנסה פסיבית או לתת ושירותי עיצוב בתור שכירים או פרילנסרים.

תכנות והעבודה המשותפת עם מתכנתים – מהו תהליך העבודה בחברת הייטק

תהליך העבודה בחברות הייטק מתחיל בשלב של הרעיון. מקבלים תרשים עבודה ועל מה האפליקציה הולכת להיות מבוססת ולאחר מכן מתחיל שלב בניית המיתוג ותכנון האפליקציה. זה לא משנה אם זה הולך להיות משחק לילדים או אפליקציה לקנייה ומכירה אונליין העבודה היא אותו הסגנון. לאחר מכן המעצבים יעבדו בשיתוף פעולה למתכנתים ויכתיבו את הדרישות להפעלת האפליקציה. לכל אורך העבודה יינתן דגש מאוד חשוב בחוויית המשתמש וזרימת הגולשים באפליקציה. לאחר שלב העיצוב על ידי המעצבים הגרפיים תישלח האפליקציה למתכנתים כדי להראות בדיוק מה הולך להיות באפליקציה. בסופו של דבר המעצבים הגרפיים הם אלה שבונים את האפליקציה מההתחלה ועד הסוף והמתכנתים נותנים את הפתרונות לצד התכנותי והפעיל לזרימת הנתונים באפליקציה. שיתוף הפעולה בין המעצבים הגרפיים והמתכנתים הוא לכל אורך העבודה וההצלחה של האפליקציה תלויה בשני הגורמים הללו.

העבודה בחברת הייטק
דוגמה לעבודות עיצוב בתוכנה לבניית אפליקציות XD ADOBE

תוכנת XD והקשר לתוכנת אילוסטרייטור

תוכנת אקס די 2022-  ADOBE XD נחשבת לתוכנת גרפיקה וקטורית ודומה מאוד לתוכנת אילוסטרייטור. מי שיודע לעבוד על תוכנת אילוסטרייטור ימצא בית חם בתוכנת אקס די. הפקודות הם דומות מאוד אבל השינוי הוא בעבודה בקבצים מאוד קטנים. אפליקציות ידועות בעבודה במשקלים מאוד נמוכים בגלל שצריכים שהאפליקציה תרוץ ותעלה מהר אצל הגולשים. אופן העבודה בתוכנת אקס די דומה מאוד לתוכנת אילוסטרייטור שאפשר לבצע בה מניפולציות על קווים וצורות. במידה ואתם עובדים על שני התוכנות האלה ביחד אתם יכולים לקחת כל גרפיקה או כפתור שנעשה בתוכנת אילוסטרייטור ועל-ידי  פקודות העתקה והדבקה להעביר אותם ישירות לתוכנת אקס די. תוכנת תוכנת גרפיקה אקס די נחשבת לתוכנה ידידותית מאוד בקרב מעצבים גרפיים שנותנים שירותי גרפיקה וחוויית משתמש לחברות הייטק ומתכנתים. הדגש בהכנת אפליקציות הוא שמירה על עיצוב גרפי נקי תוך מתן דגש על חוויית משתמש ונוחות זרימת המידע בצורה נכונה לגולשים בטלפון החכם.

  • במיוחד בשבלכם סרטון הסבר איך מורידים את תוכנת אדובי אנימציה XD

יבוא גרפיקות חיצוניות לתוכנת XD שימוש בפלאגינים

לתוכנת בניית האפליקציות אפשר לייבא כל גרפיקה חיצונית אבל לא רק, התוכנה מגיעה בתחילתה עם מעט מאוד "פלאגינים – או פלגינים" הם אפשרויות לפקודות או אפקטים שמבצעים בתוכנה. ככל שיש יותר פלאגינים בתוכנה תהליך בניית האפליקציה נעשה יותר קל. ישירות מתוכנת פוטושופ נוכל להכניס לתוכנת האפליקציה תמונות שכיווצנו ועיצבנו לכפתורים או לתמונות אווירה, באילוסטרייטור נוכל להכין אייקונים ועיטורים מורכבים ועוד. התוכנות השימושיות ביותר להכנת אפליקציות הם הפוטושופ ואילוסטרייטור. בשיעור וידאו שהכנו במיוחד עבורכם תוכלו לראות פלאגין בפעולה, פלאגין זה לא היה תחילה בתוכנה והכנסנו אותו כדי לאפשר לנו לבצע הדמיה של איסוף תמונות מהרשת בצורה רנדומלית מה שחוסך זמן עבודה, התוכנה מקושרת לאלפי אתרים אונליין שמאפשרים לשאוב תמונות ישירות לתוכנה, שאיבת התמונות מתבצעת על ידי נושאים שונים שאנו מקלידים בתיבת החיפוש.

עיצוב בתוך תוכנת האפליקציות

יכולות תוכנה XD להכנת אפליקציות הם מאוד גדולות. אין ספק בכדי להתחיל לעבוד בבניית אפליקציות עליכם לדעת תוכנות אחרות בגרפיקה. אי אפשר ללמוד לעצב אפליקציות בלי לדעת את חוקי העיצוב הגרפי שעוברים בצורה אוטומטית גם לאפליקציות. התוכנה מלאה בכלי עבודה קלים מאוד ועל ידי יישום חוק העיצוב תוכלו לעצב גרפיקה ממוחשבת בצורה נכונה. במהלך הלימודים נשים דגש על חוויית משתמש כדי לגרום לזרימה נכונה ויעילה לגולשים. נשתמש בצבעים שנראים טוב לעין ונשמור על מיתוג עסקי נכון. במהלך הלימודים נלמד כיצד לקשר בין אתר אינטרנט לאפליקציה מעוצבת ונכין אינספור אפליקציות לתיק העבודות. תיק עבודות בתחום ההייטק נחשב לאחד הדברים החשובים ביותר, ככל שיש לכם תיק עבודות מקצועי תוכלו להתקבל למקומות עבודה במהירות. חברות הייטק מה שחשוב להם זה לא איך נראית האפליקציה אלה כיצד אתם מעבירים את הרעיון בצורה נכונה תוך שימוש בחוקי חווית המשתמש ובניית אתרים באינטרנט.

עיצוב בתוך תוכנת האפליקציות
WIREFRAME מראה תהליך זרימה והדגש

למה אתר אינטרנט ואפליקציה לא נראים אותו דבר?

לא כל האתרים צריכים  להיות מסונכרנים גם בתור אפליקציה. אתר מכירות או אתרי מסחר אונליין לא יראו אותו דבר גם במחשב או בטלפון החכם. כדי ליצור נוחות וחוויית משתמש איכותית בעלי העסקים בונים שני פלטפורמות שונות אתר אינטרנט במחשב יראה בצורה יותר גדולה ואילו אתר שהולך להיות אפליקציה יהיה בצורה מאוד מצומצמת. באפליקציות על בעלי האתרים לשים דגש לחוויית משתמש לגולשים. צריכים להיות מאוד מחושבים ולתת את כל הפרטים כדי לגרום לגולש לקבל את המידע שהוא מחפש בצורה הכי מהירה. הגולשים של היום רוצים לקבל את המידע עכשיו ומיד ולכן עלינו לחשוב בתור גולשים מה הכי נכון וכיצד מקבלים את המידע שהם רוצים בצורה מהירה. אתר אינטרנט שעוצב בתוכנת וורדפרס לדוגמה שעובר המרה לאפליקציה יהיה מצומצם יותר ולרוב יציג נתונים לקנייה ומכירות אונליין. השפה העיצובית צריכה להיות אותה שפה ונשמור את כל הפרמטרים שנראים באתר הגדול במחשב גם לאפליקציה.

WIREFRAME
WIREFRAME – תרשים זרימה לפני בחירת תהליך העיצוב בחברות הייטק

WIREFRAME מקדים ונכון מקור מספר אחד להצלחת אפליקציה – מהו תרשים זרימה לחווית משתמש נכונה

בלי WIREFRAME אי אפשר להתחיל לעצב אפליקציה. WIREFRAME מאפשר לתכנן את האפליקציה לפני שמתחילים את שלב העיצוב. WIREFRAME מראה תהליך זרימה והדגש הוא להראות את חוויית המשתמש של הגולשים. ציור הסקיצה ותרשים מקדים מאוד חשוב להצלחת האפליקציה כי בצורה הזאת המתכנתים מבינים כיצד לשים את הדגש בקודים תכנותים להפעלת האפליקציה. WIREFRAME  יראה בצורת תרשים על ידי  גרפיקה מאוד בסיסית בשימוש ציור של ריבועים ועיגולים ושימוש בחצים כדי להראות את תהליך הניווט. רק לאחר אישור התרשים זרימה מתחילים בתהליך עיצוב האפליקציה. תרשים הזרימה הוא מאוד חשוב כי הוא מאפשר למעצבים הגרפיים להחליט כיצד להניח את האלמנטים הוויזואליים ובאיזה גודל, מה חשוב באפליקציה וכיצד לתת הדגשים לזרימת הנתונים באפליקציה. רק לאחר אישור התרשים מתחילים בכל תהליך הבנייה כדי לצמצם טעויות ובנייה נכונה של הגרפיקה. אפליקציה ללא חווית משתמש נכונה תגרום לכישלון ולאי הצלחה במכירה.

איך לומדים לבנות אפליקציות

איך לומדים לבנות אפליקציות

כדי לעסוק בתחום הזה עליכם ללמוד תחילה להיות מעצבים גרפיים. רק לאחר הבנה מעמיקה של עולם העיצוב הגרפי ושימוש בחוקים נכונים תוכלו לפנות ללמידה של בניית אתרים וחוויית משתמש. בניית אתרים הוא תחום מאוד רחב עם נושאים מגוונים מאוד בתקשורת חזותית רב תחומית. בתקופת הלימודים תלמדו כיצד להתאים אתרי אינטרנט בתוכנות וורדפרס  – אלמנטור ולסווג אותם תוך התאמה לאפליקציות. בכל תקופת הלימודים תהיו עסוקים אך ורק בתיק העבודות ודוגמאות שהוא הדבר היחידי שיפתח לכם דלתות בתחום. זה לא משנה איזה תעודה יש לכם ועד כמה בית הספר שלכם הוא יוקרתי או נחשב מה שרוצים לדעת בסופו של דבר זה אך ורק כיצד אתם מעבירים רעיונות לידי אפליקציות מצליחות. ככל שתיק העבודות שלכם יהיה עשיר ומגוון תוכלו התקבל למקומות עבודה בצורה מהירה. חלק מבוגרי הלימודים של חווית משתמש ובניית אתרים בוחרים לעבוד בתחום הזה כפרילנסרים עצמאיים ולתת שירותי גרפיקה ועיצוב לחברות היי-טק. השכר בתחום הוא מאוד גבוה ויכול להתחיל ב 22,000 ש"ח למעצבי אפליקציות וחוויית משתמש ללא ניסיון.

קורסים אונליין בניית אפליקציות וחווית משתמש

מכללת סולו מעל 12 שנה מאפשרת לימודי עיצוב גרפי וחווית משתמש דרך קורסים אונליין מהבית. הלימודים הנם לימודי תעודה במקצועות עיצוב גרפי ובניית אתרים ומאפשרים לכל אחד ללמוד ללא תלות במקום מגוריו. בית הספר מספק תוכנת חיבור שמאפשרת למורה לעבוד ישירות על תוכנת האפליקציות או כל תוכנה גרפית אחרת. המורה יסביר לכם כיצד לעבוד על התוכנה תוך שימוש בחוקי העיצוב הגרפי, השיחה מתבצעת דרך מיקרופון ואוזניות או בצורת טלפונית הלימודים הנם לימודים אחד על אחד עם מורים פרטיים עם עשרות שנות ניסיון בעולם ההייטק והעיצוב. הלימודים מתבצעים רוב שעות היום ומאפשרים לכם לשמור על שגרת חיים רגילה ללא צורך בנסיעות ובזבוז זמן מיותר. תוכלו ליצור איתנו קשר עוד היום ולברר כיצד גם אתם יכולים ללמוד לי קורסים אונליין בהוראה פרטית ללימודי תעודה ותיק עבודות.

על מה נשים דגש? לכל אורך הלימודים נשים דגש חשוב מאוד על תיק עבודות אמנם תקבלו תעודה מקצועית שמעידה שלמדתם את נושאי הלימוד כגון חוויית המשתמש ובניית אתרים אך עדיין תיק העבודות הוא הדבר היחיד שיאפשר לכם להשתלב במהירות בתחום. נחשוף אתכם כבר במהלך הלימודים לקבוצה המדהימה שלנו בפייסבוק בה מתפרסמות מידי יום מודעות ועיצוב דרושים בחברות היי-טק ובמשרדי פרסום. המורים ינחו אתכם כיצד לתמחר את העבודות שלכם במידה ואתם הולכים לעבוד כפרילנסרים וישמשו כמנטורים אישיים גם לאחר תקופת הלימודים.  לימודים בצורה פרטית ואישית מאפשרים לכל אחד ללמוד ולקבל את החומר בצורה יותר מהירה היות ולימודים פרטיים ידועים כלימודים המנצחים ביותר, צפייה מהנה